Kde sa môžeme vidieť naživo?

26.10. od 10:00 v predajni Plantex vo Veselom

16.11. praktický chlebový kurz - Vrbové pri Piešťanoch

NOVINKA!

Ak chcete zažiť praktický kurz v pohodlí svojho domova - je to možné!

\"Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty.

Verím, že nájdete, čo hľadáte a necháte sa inšpirovať...\"

BIELKOVÝ CHLEBÍK

Tento „chlebík“ si pamätám z detstva. Vždy, keď zostalo viac vaječných bielok, navážili sa jednoduché suroviny a chrumkavá dobrota bola na svete! Pripomína mi to talianske Cantuccini, len tie sú omnoho hrubšie, ale v podstate je to veľmi podobné. Chrumkavé a plné orieškov. Množstvo jednotlivých surovín závisí od počtu bielok. *Poznámka – množstvo, ktoré vidíte na fotkách je z 8 bielok. SUROVINY...

Celý článok

MEDOVNÍKOVÉ GUĽKY

Medovníkové, perníkové, Marlenkové… Už ste ich niekedy ochutnali? Ak máte radi medovníkové cesto, karamel a orechy, tak tieto guľky budú najľahším spôsobom, ako uspokojiť Vaše chuťové poháriky 🙂 Je to nepečený recept, takže vám stačia suroviny a môžete sa pustiť do toho! SUROVINY 250 – 270g upečené medovníky alebo medové pláty 1PL med 1/2 karamelové salko (cca 199g)...

Celý článok

PANETTONE

Prvýkrát som sa s Panettone stretla priamo v Taliansku ešte počas strednej školy. Keď som sa vracala domov na sviatky, vždy som doniesla niekoľko druhov. Na Slovensku sa jeho konzumácia udomácnila asi až teraz za posledné roky. A tak prirodzene, vďaka internetu a rozšírenému cestovaniu, začali šikovné gazdinky túto dobrotu skúšať aj samé piecť. Jeho príprava si vyžaduje hlavne vysokoproteínovú múku, známu...

Celý článok

NAJOBĽÚBENEJŠÍ ČOKO KORPUS

Keď potrebujem vykúzliť poschodovú tortu pre oslávenca, tento recept na čokoládový korpus je môj najobľúbenejší a najčastejšie pečený. Páči sa mi, že sa vajcia šľahajú celé – bez oddeľovania. Moja forma má priemer 25cm. SUROVINY 6 vajcia 150g kryštálový cukor štipka soľ 150g hladká múka extra špeciál 30g kakao 2čl prášok do pečiva Vajcia, soľ a cukor dáme naraz...

Celý článok

MAKOVÉ GUĽKY

Ak si milovník maku, tak tento recept Ťa nesklame. Chuť je extra maková a príjemne sladká po mede. Pozor na horký mak! Ja používam ten náš domáci a meliem ho tesne pred prípravou receptu. SUROVINY 180g hrozienka 150g vlašské orechy (lieskovce, mandle, …) 250g mletý mak 2PL med voda podľa potreby sušený, strúhaný kokos malé papierové košíčky POSTUP Hrozienka...

Celý článok

ZAPEKANÁ CUKETA

Vždy sa tešíme v lete na domáce cukety. Sadíme zelené a jemné žlté. Mám ich rada len tak grilované na plátky s olivovým olejom, posoliť, okoreniť a veľa petržlenovej vňate… tu odporúčam nechať nakrájané cukety niekoľko hodín pred grilovaním len tak na tanieri oschnúť 🙂 Zbavia sa prebytočnej vody a rýchlejšie sa grilujú. Keď nestihnem cuketu odtrhnúť a narastie veľká, zapečiem ju s plnkou. Je...

Celý článok

SLIVKOVÝ LEKVÁR

Slivky, veľa sliviek popadaných pod stromom… Sladké, vyhriate od slnka. Opäť mi to nedalo, vytriedila som ich a upiekla môj obľúbený slivkový lekvár, ktorý v zime nikdy nesklame. Mám ho rada aj na palacinky s mletým makom. Na mrežovník, koláče s ovocím alebo do buchiet. Keď mám chuť experimentovať, primiešam aj kakao 🙂 Ale najradšej mám klasiku. Tento rok som piekla lekvár...

Celý článok

RECEPTY Z MANGOLDU

Tento rok sme prvýkrát zasadili Mangold. Z malých semienok vyrástli krásne rastlinky, ktoré som musela rozsadiť, lebo listy Mangoldu narastú do veľkých rozmerov. Existujú rôzne farebne odlišné druhy. My máme zelené listy s bielou stonkou. Mangold je nenáročná zelenina, potrebuje len dostatok miesta, vlahy a výživnú pôdu. Listy zbierame celé leto, postupne dorastajú nové. Na zimu ochránime rastlinky pred...

Celý článok

PEČENÉ PAPRIKY

Stred leta, papriky dozrievajú v rôznych farbách a to je ideálny čas na túto dobrotu! Použijeme červené, žlté, oranžové aj zelené papriky. Čím farebnejšie, tým krajšie a každá farebná paprika má aj trošku inú chuť. SUROVINY papriky v rôznych farbách olivový olej pár strúčikov cesnaku soľ čierne mleté korenie čerstvé alebo sušené bylinky – tymián, pamajorán, petržlenová vňať, bazalka POSTUP...

Celý článok

DOMÁCI KEČUP

Tento recept priniesol do našej rodiny môj manžel. Moja svokra Anka ho varila už v jeho detstve a tak bolo jasné, že sme sa ho naučili variť spolu :). Je tak akurát sladký, pekne hustý a vďaka cvikle má nádhernú farbu! Z 1 dávky surovín uvaríme približne 1,7 litra kečupu. KORENINY 6 guličiek čierne korenie 6 guličiek nové korenie 6x...

Celý článok