NAJOBĽÚBENEJŠÍ ČOKO KORPUS

Keď potrebujem vykúzliť poschodovú tortu pre oslávenca, tento recept na čokoládový korpus je môj najobľúbenejší a najčastejšie pečený. Páči sa mi, že sa vajcia šľahajú celé – bez oddeľovania. Moja forma má priemer 25cm.

SUROVINY

  • 6 vajcia
  • 150g kryštálový cukor
  • štipka soľ
  • 150g hladká múka extra špeciál
  • 30g kakao
  • 2čl prášok do pečiva

Vajcia, soľ a cukor dáme naraz do misy a šľaháme na maxime na krásnu, hustú penu.

V miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Postupne, po častiach preosievame do misy s vyšľahanou penou. Jemne, stierkou vmiešame do vyšľahanej peny.

Do formy (25 – 26cm) položíme papier na pečenie, až tak pripojíme obruč. Takto máme papier na pečenie len na dne formy. Boky korpusu budú po upečení pekné rovné. Do takto pripravenej formy vylejeme cesto, stierkou uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre (horný – dolný ohrev) pri 180st približne 35 – 40min. Skontrolujeme špajdlou. Po upečení zvyknem formu s cestom položiť hore dnom na dva hrnce až kým nevychladne. Mám skúsenosť, že takto zostane korpus pekne vysoký – vyskúšajte a dajte mi vedieť 🙂

Vychladnutý korpus prekrojím na 3 pláty. Moje torty sú zakaždým iné. Podľa toho, čo má oslávenec najradšej 🙂 Plnky sú už asi na samostatný článok 🙂

TIPY

Ak upečiete nízky korpus a 3 pláty sa nepodaria, nabudúce šľahajte vaječnú penu dlhšie, musí byť hustá a držať tvar. Len tak bude výsledný korpus krásne vysoký. Ak máte menšie vajíčka, kľudne pridajte jedno naviac.

TEN ISTÝ KORPUS – ZAKAŽDÝM INÁ TORTA

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov