MAKOVÉ GUĽKY

Ak si milovník maku, tak tento recept Ťa nesklame. Chuť je extra maková a príjemne sladká po mede. Pozor na horký mak! Ja používam ten náš domáci a meliem ho tesne pred prípravou receptu.

SUROVINY

  • 180g hrozienka
  • 150g vlašské orechy (lieskovce, mandle, …)
  • 250g mletý mak
  • 2PL med
  • voda podľa potreby
  • sušený, strúhaný kokos
  • malé papierové košíčky

POSTUP

Hrozienka s orechami nakrájame nadrobno, preložíme do väčšej misy a zelejeme vodou. Vody toľko, aby zakryla hmotu. Prikryjeme a necháme stáť na linke 24 hodín.

Na druhý deň zlejeme prebytočnú vodu, pridáme mletý mak, med a poriadne zamiešame. Ja zvyknem túto zmes ešte jemne mixnúť v mixéri s nožmi. Výsledok je jemnejší a ľahšie sa potom tvarujú guľky. Vytvarované guľky obalujeme v strúhanom kokose a ukladáme do papierových košíčkov. Skladujeme v chladničke, kým sa nezjedia 🙂

TIP

Ak máte radi ľanové semienko, skúste ním časť orechov nahradiť. Ľanové semienka môžete vopred pomlieť, aby ste ich lepšie strávili a využili všetky ich prospešné živiny.

Tak jednoduchý recept a tak zdravá maškrta! Pripravte si makové guľky a dajte mi vedieť, ako vám chutia 🙂

Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov