MEDOVNÍKOVÉ GUĽKY

Medovníkové, perníkové, Marlenkové… Už ste ich niekedy ochutnali? Ak máte radi medovníkové cesto, karamel a orechy, tak tieto guľky budú najľahším spôsobom, ako uspokojiť Vaše chuťové poháriky 🙂 Je to nepečený recept, takže vám stačia suroviny a môžete sa pustiť do toho!

SUROVINY

  • 250 – 270g upečené medovníky alebo medové pláty
  • 1PL med
  • 1/2 karamelové salko (cca 199g)
  • 100g mäkké maslo
  • 3 hrste mleté orechy (vlašské, lieskovce)

POSTUP

Ako prvé si v mixéri zomelieme medovníčky alebo pláty z medovníkového cesta. Niekto využije upečené medovníčky, niekto si vopred upečie pláty z medovníkového cesta alebo použijeme kupované medové pláty. Potrebujeme ich zomlieť najemno. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme mäkké cesto. Ručne tvarujeme menšie guličky. Ak by sa vám hmota zdala príliš lepkavá, kľudne pridajte viac mletých orechov alebo nechajte hmotu trošku stuhnúť v chlade.

Na obaľovanie môžeme použiť časť mletého medovníkového cesta, lúpané, opražené a nadrobno nasekané mandle alebo kakao. Pred podávaním necháme guľky trošku stuhnúť v chladničke.

Pripravte si tieto prudko jedlé guľky a dajte mi vedieť, ako sa vám vydarili podľa môjho receptu. Budem sa tešiť!

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov