TVAROHOVÉ TAŠTIČKY

Ak si radi dáte ku kávičke niečo sladké alebo chcete zmenu pre deti, či sa vám nahlási návšteva. Tento recept nie je nič zložité. Všetky suroviny zmiešate a cesto necháte odpočívať na linke. Vymyslíte náplň podľa vašej chuti a fantázie a o niekoľko hodín môžete plniť a hneď piecť.

Cesto

  • 150g jemný tvaroh
  • 85g cukor kryštál (biely, trstinový, kokosový)
  • 180g hladká múka pšeničná 00
  • 1ČL vanilkový extrakt
  • 1 celé vajce
  • štipka soli
  • 6PL olej repka/slnečnica
  • 1PL kvások (akýkoľvek)

Všetky suroviny zmiešame, cesto preložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme na linke kvasiť napr. cez noc (8-12 hodín) alebo zamiesime skoro ráno a večer pečieme. Objem cesta sa nezmení, ale kvások to všetko pekne spracuje a s cestom sa bude dobre pracovať.

Plnka

Kapsičky môžete plniť podľa vašej chute, my máme radi makové a tvarohové. Makovú plnku robím tak, že do zomletého maku pridám trstinový cukor a zalejem horúcim mliekom, podľa konzistencie. Mak nabobtná a kaša by mala byť pekná hustá, nie suchá. Tvaroh si oslaďte podľa vás, pridajte mletú škoricu a krájané hrozienka. Kapsičky môžete naplniť aj plátkami jabĺk so škoricou a posypať trstinovým cukrom.

Keď uplynie potrebný čas, pomúčime si dosku a cesto trošku vypracujeme, ak sa lepí, podsypme viac múky. Rozdelíme na 2 časti. Vytvarujeme bochníky a každý zvlášť rozvaľkáme na kruh.

Radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov, čiže vo výsledku budeme mať 16 kapsičiek. Každý trojuholník v užšej časti 3X narežeme. Na širšiu časť trojuholníka dáme náplň a zavinieme tak, že zárezy prekrývajú plnku. Špičku podložíme pod kapsičku. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Netreba nechať podkysnúť.

Pečenie

180 stupňov, 15 – 20min

Verím, že si aj tento recept obľúbite a využite aj kvások,do cesta môžete použiť aj jeho prebytky. Ak nemáte kvások a chceli by ste vyskúšať ten môj, všetky typy kváskov nájdete TU.

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Viac o mne sa dočítate tu >> alebo sa rovno Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre
  1. Lubica píše:

    Dobry den chcela by som sa opytat robila som tvarohove kapsicky len mne sa to cesto velmi lepilo cim to moze byt? Mohli by ste mi poradit? Dakujem inak chutpvo su vyborne 🙂

  2. Olga Masopustová píše:

    Dobrý den,

    tvaroh jemný- myslíte asi tvaroh balený v papíře, že? Je lepší tučný nebo nízkotučný? Děkuji za odpověď. Zdravím na Slovensko.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov