Konzumujeme posledné jablká z pivnice a tento koláčik je na ne ako stvorený. Jednoduché maslové cesto spracované s kváskom a mňamka je na stole. Množstvo cesta je na okrúhlu tortovú formu, priemer 26cm. Ak chcete celý klasický plech, tak zdvojnásobte všetky suroviny a môžete zavolať návštevu :).
Potrebujeme:
CESTO
PLNKA
Všetko spolu chvíľku podusíme, nie však na kašu. Cca 10 minút. Ak nám jabĺčka pustia veľa šťavy, zlejeme ju a vypijeme :).
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme tuhšie cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme odpočívať do chladničky na 6-9 hodín. Keď máme cesto odležané, necháme ho na linke trošku zmäknúť a rozdelíme si ho na 2 časti. Formu na pečenie si vymažeme maslom. Rozvaľkáme si prvú polovicu cesta, ak sa nám lepí na valček, môžeme vaľkať tak, že si cesto prikryjeme fóliou. Utlapkáme do formy a rovnomerne rozložíme jabĺčka. Vyvaľkáme aj druhú polovicu cesta a položíme navrch. Takto pripravený koláč prikryjeme a necháme na linke kvasiť ešte 2 hodiny.
Pred pečením potrieme mliekom a popicháme vidličkou. Pečieme na 180 stupňov do zlatista!
Dobrý deň prajem,
koľko sa to asi pečie? V mojej rúre je svetlo pokazené, a nechcem to stále otvárať…
Ďakujem!