SNEHOVÁ ROLÁDA

Ak hľadáte jednoduchý recept s veľkým úspechom tak toto je ON 🙂 Aj tento rok bola jahodová sezóna úspešná, potom dozreli ríbezle, maliny, višne. Čakám na ďalšie zarodenie malín z nových výhonov a nesmiem zabudnúť na čučoriedky, černice… Toto všetko sa dá použiť do snehovej rolády.

SUROVINY

  • 5 bielkov
  • 240g kryštálový cukor
  • 100g práškový cukor
  • hrsť mandľových lupienkov, prípadne pistácie, vlašské, lieskovce
  • štipka soli

PLNKA

  • 250g mascarpone
  • 250ml smotana na šľahanie
  • ovocie (jahody, ríbezle, čučoriedky, maliny, černice…)

Plnku pripravíme jednoducho tak, že v mise ručnou metličkou vymiešame mascarpone so šľahačkou. Šľahačku netreba šľahať samostatne, len ju po častiach prilievame do mascarpone a vymiešame na hladký krém. Plnku nesladíme, nakoľko je samotné snehové cesto dosť sladké.

Do misky dáme bielky, kryštálový cukor, štipku soli a nad parou za stáleho miešania ich zohrejeme na 75-80st. Následne vyšľaháme pri vysokých otáčkach pomocou šľahacej metly. Počas šľahania pridávame po lyžiciach práškový cukor. Používam kuchynský robot Kenwood Chef Baker, s ktorým je príprava akéhokoľvek receptu radosť!

Titanium Chef Patissier XL

Pozrite si video prípravy na mojom Instagrame.

Hotový sneh je lesklý, biely a krásne drží tvar. Na plech položíme papier na pečenie a sneh rovnomerne rozotrieme na obdĺžnik. Posypeme mandľovými lupienkami.

Pečieme pri 170st do ružova. Hneď po upečení položíme navrch papier na pečenie a pomocou druhého plechu cesto otočíme na druhú stranu. Stiahneme papier na pečenie. Keď nám cesto vychladne naplníme plnkou, ovocím a zrolujeme.

TIP

Z cesta nemusí byť len roláda. Vyskúšajte cesto prerezať na polovicu, vzniknú vám dva obdĺžniky. Natrieť plnkou jednu časť a druhú položiť navrch. Vizuálne opäť iný zážitok 🙂

Ak sa Vám moje recepty páčia budem rada, ak ich budete ďalej zdieľať s Vašimi blízkymi, pošlite mi Vašu spätnú väzbu do správy na Instagrame alebo na email kvaskulienka@gmail.com Budem sa tešiť!

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Viac o mne sa dočítate tu >> alebo sa rovno Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov