POHÁNKOVÉ PALACINKY

Tento jednoduchý recept ma prekvapil. Palacinky pečieme doma často, väčšinou však z polohrubej múky, ktorej časť nahrádzam celozrnnou špaldou. Rada skúšam recepty a objavujem pre nás nové chute. Pohánka má svoju špecifickú chuť a je bezlepková. Často ju mám doma na vysypávanie ošatiek alebo ju pridávam do cesta po malých častiach. Tieto palacinky sú čisto pohánkové a sú výborné!

SUROVINY

  • 250g pohánková múka jemne mletá
  • 600ml mlieko
  • 1 vanilkový cukor alebo 1PL kryštálový a 1čl vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 vajce

Pohánkovú múku kupujem od mlyna Trenčan v Kauflande alebo v dm-ke. Dôležité je, aby bola jemne mletá. Ak máte doma poctivý vanilkový extrakt, tak neváhajte. Všetky suroviny poriadne zmiešame alebo vymixujeme ponorným mixérom. Cesto nechávam odležať pár hodín v chladničke.

Pečieme na kvapke oleja alebo Ghí masla. Pohánkové palacinky sa piekli prekvapivo jednoducho, bez prilepovania. Otáčajte však opatrne!

Pohánkové palacinky sú tmavšie a majú príjemnú orieškovú chuť. S domácim džemom, kakaom a tvarohom boli mňam! Bezlepkové, v zdravšej verzii, tak tento recept bude ďalší z mojich obľúbených.

Čo vy na to? Dáte im šancu? 🙂

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Viac o mne sa dočítate tu >> alebo sa rovno Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov