Tento jednoduchý recept ma prekvapil. Palacinky pečieme doma často, väčšinou však z polohrubej múky, ktorej časť nahrádzam celozrnnou špaldou. Rada skúšam recepty a objavujem pre nás nové chute. Pohánka má svoju špecifickú chuť a je bezlepková. Často ju mám doma na vysypávanie ošatiek alebo ju pridávam do cesta po malých častiach. Tieto palacinky sú čisto pohánkové a sú výborné!
Pohánkovú múku kupujem od mlyna Trenčan v Kauflande alebo v dm-ke. Dôležité je, aby bola jemne mletá. Ak máte doma poctivý vanilkový extrakt, tak neváhajte. Všetky suroviny poriadne zmiešame alebo vymixujeme ponorným mixérom. Cesto nechávam odležať pár hodín v chladničke.
Pečieme na kvapke oleja alebo Ghí masla. Pohánkové palacinky sa piekli prekvapivo jednoducho, bez prilepovania. Otáčajte však opatrne!
Pohánkové palacinky sú tmavšie a majú príjemnú orieškovú chuť. S domácim džemom, kakaom a tvarohom boli mňam! Bezlepkové, v zdravšej verzii, tak tento recept bude ďalší z mojich obľúbených.
Čo vy na to? Dáte im šancu? 🙂
Vaša Kváskulienka