PEČENÉ PAPRIKY

Stred leta, papriky dozrievajú v rôznych farbách a to je ideálny čas na túto dobrotu! Použijeme červené, žlté, oranžové aj zelené papriky. Čím farebnejšie, tým krajšie a každá farebná paprika má aj trošku inú chuť.

SUROVINY

  • papriky v rôznych farbách
  • olivový olej
  • pár strúčikov cesnaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • čerstvé alebo sušené bylinky – tymián, pamajorán, petržlenová vňať, bazalka

POSTUP

Pripravíme si hlboký plech a rúru vyhrejeme na horný/dolný ohrev 200 stupňov. Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Cesnak nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme, bylinkami nešetríme a nakrájame ich nadrobno. Polejeme olivovým olejom a dobre všetko na plechu premiešame. Pečieme do mäkka za občasného miešania a vyvetrania vlhkosti z rúry cca 45min podľa množstva paprík a ich šťavnatosti.

Papriky zmäknú a nádherne rozvoniavajú po celej kuchyni 🙂

Hotové pečené papriky sú výbornou prílohou k akémukoľvek pečenému mäsku či rybke. Alebo len tak na hrianku s dobrým syrom. Milujem ich na špagety alebo penne. Môžete ich na panvičke podliať troškou smotany, zredukovať a pridať špagety 🙂 Mňam! Rada ich dávam aj na pizzu, do tortilly alebo na chlieb Lavaš…

Pečené papriky zaváram aj na zimu 🙂. Upečiem veľké množstvo farebných paprík, nafľaškujem do menších sklíčok, dobre zatlačím, zalejem až po vrch olivovým olejom a sterilizujem pri 82 – 85st 20min, aby dobre chytilo víčko.

Teším sa, že sa aj tento letom prevoňaný recept dostal na blog. Mám ho veľmi rada a vždy v zime keď otvorím sklíčko pečených paprík mám leto na tanieri :). Upečte si ich a dajte mi vedieť, ako vám najviac chutia!

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov