Stred leta, papriky dozrievajú v rôznych farbách a to je ideálny čas na túto dobrotu! Použijeme červené, žlté, oranžové aj zelené papriky. Čím farebnejšie, tým krajšie a každá farebná paprika má aj trošku inú chuť.
Pripravíme si hlboký plech a rúru vyhrejeme na horný/dolný ohrev 200 stupňov. Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Cesnak nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme, bylinkami nešetríme a nakrájame ich nadrobno. Polejeme olivovým olejom a dobre všetko na plechu premiešame. Pečieme do mäkka za občasného miešania a vyvetrania vlhkosti z rúry cca 45min podľa množstva paprík a ich šťavnatosti.
Papriky zmäknú a nádherne rozvoniavajú po celej kuchyni 🙂
Hotové pečené papriky sú výbornou prílohou k akémukoľvek pečenému mäsku či rybke. Alebo len tak na hrianku s dobrým syrom. Milujem ich na špagety alebo penne. Môžete ich na panvičke podliať troškou smotany, zredukovať a pridať špagety 🙂 Mňam! Rada ich dávam aj na pizzu, do tortilly alebo na chlieb Lavaš…
Pečené papriky zaváram aj na zimu 🙂. Upečiem veľké množstvo farebných paprík, nafľaškujem do menších sklíčok, dobre zatlačím, zalejem až po vrch olivovým olejom a sterilizujem pri 82 – 85st 20min, aby dobre chytilo víčko.
Teším sa, že sa aj tento letom prevoňaný recept dostal na blog. Mám ho veľmi rada a vždy v zime keď otvorím sklíčko pečených paprík mám leto na tanieri :). Upečte si ich a dajte mi vedieť, ako vám najviac chutia!
Vaša Kváskulienka