PALACINKY Z KVÁSKU

Keď strácam fantáziu, čo deťom ponúknuť na raňajky, vždy ma zachránia palacinky!

Ono sa to aj rýmuje 🙂 Táto verzia palaciniek vyniká svojou plnou chuťou, moje deti ich milujú aj bez náplne. Ja mám veľmi rada kombináciu jahodový džem s tvarohom alebo slivkový lekvár a mletý mak 🙂

Cestíčko si zamiešam pred spaním, misu vložím pekne do chladničky a ráno si pochutnávame na teplých palacinkách. Nič zložité, hlavne dobre zamiešať, prikryť a nechať stáť v chlade. Kvások za ten čas bude robiť svoju prácu a výsledok podľa mňa stojí za to.

Potrebujeme:

  • 280 – 300g hladká múka (pšeničná hladká 00 alebo špaldová)
  • 1PL trstinový/biely cukor
  • 1PL med
  • 2 – 3 celé vajcia
  • 250ml mlieka
  • 250ml vody
  • 1čl vanilkový extrakt
  • 1 PL kopcovitá kvásku
  • tesne pred pečením vmiešame štipku soli

Ingrediencie stačí ručne – metličkou pekne zmiešať dohromady. Cesto nechávam odpočívať v chlade 8-12 hodín.

Pred pečením primiešam štipku soli a každú palacinku pečiem na kvapke oleja alebo rozpusteného masla, ak máte Ghee (prepustené maslo) ešte lepšie :).

Tento recept sa hodí každému, kto si úspešne založil kvások a potrebuje použiť jeho prebytky.

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Viac o mne sa dočítate tu >> alebo sa rovno Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre
  1. Magdalena Globanova píše:

    Lenka,super strana,nato ze nas male deti,klobuk dole

  2. Zuzana Barančíková píše:

    Dobrý nápad na palacinky, aj my ich máme radi, určite urobím.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov