Keď strácam fantáziu, čo deťom ponúknuť na raňajky, vždy ma zachránia palacinky!
Ono sa to aj rýmuje 🙂 Táto verzia palaciniek vyniká svojou plnou chuťou, moje deti ich milujú aj bez náplne. Ja mám veľmi rada kombináciu jahodový džem s tvarohom alebo slivkový lekvár a mletý mak 🙂
Cestíčko si zamiešam pred spaním, misu vložím pekne do chladničky a ráno si pochutnávame na teplých palacinkách. Nič zložité, hlavne dobre zamiešať, prikryť a nechať stáť v chlade. Kvások za ten čas bude robiť svoju prácu a výsledok podľa mňa stojí za to.
Ingrediencie stačí ručne – metličkou pekne zmiešať dohromady. Cesto nechávam odpočívať v chlade 8-12 hodín.
Pred pečením primiešam štipku soli a každú palacinku pečiem na kvapke oleja alebo rozpusteného masla, ak máte Ghee (prepustené maslo) ešte lepšie :).
Tento recept sa hodí každému, kto si úspešne založil kvások a potrebuje použiť jeho prebytky.
Vaša Kváskulienka
Lenka,super strana,nato ze nas male deti,klobuk dole
Jej Magda, ďakujem za prečítanie a pochvalu, potešila 🙂
Dobrý nápad na palacinky, aj my ich máme radi, určite urobím.
Nech vam chutia Zuzka!