MEDVEDIE TLAPKY

Staré formičky, mleté orechy, maslo… takto začínajú tlapky. U nás nielen na sviatky. Naplniť formičky cestom je celkom zábavný tréning pre detské ruky a zároveň trávime čas spolu :). Tieto aktivity mám rada a preto cesto na tlapky zamiesim aj počas roka.

Ak máte zrovna prebytky kvásku, môžete ich pridať do cesta. Zvýrazní jeho chuť a trošku zväčší objem – množstvo cesta.

SUROVINY

  • 200g maslo
  • 150g práškový cukor (trstinový, kokosový, datľová pasta…)
  • 150g mleté vlašské orechy
  • 1 vajce
  • 1čl vanilkový extrakt
  • 1čl kakao
  • 1/2čl mletá škorica
  • 400g pšeničná múka hladká (rada miešam polovicu akejkoľvek celozrnnej múky)
  • 1/2 balíčka prášok do pečiva

Všetky suroviny premiešame a vymiesime hebké cesto. Formičky vytrieme troškou oleja a napĺňame cestom. Pečieme v horúcej rúre pri 190 stupňoch. Po upečení vyklopíme z formičiek. Tradične sa tlapky ešte vyváľajú v práškovom cukre, my tento krok vynechávame. Myslím, že sú sladké tak akurát a aspoň nemáme pršteky od cukru :).

TIP

S cestom sa nič nestane, ak ho po vymiesení prikryjeme a dáme odpočívať do chladničky, kľudne do druhého dňa.

Teším sa, že som vám sem stihla pridať aj tento recept ešte pred sviatkami. Možno si tieto Vianoce upečiete práve tie naše, dajte mi vedieť, ako vám chutili!

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov