Ak si milovník maku, tak tento recept Ťa nesklame. Chuť je extra maková a príjemne sladká po mede. Pozor na horký mak! Ja používam ten náš domáci a meliem ho tesne pred prípravou receptu.
Hrozienka s orechami nakrájame nadrobno, preložíme do väčšej misy a zelejeme vodou. Vody toľko, aby zakryla hmotu. Prikryjeme a necháme stáť na linke 24 hodín.
Na druhý deň zlejeme prebytočnú vodu, pridáme mletý mak, med a poriadne zamiešame. Ja zvyknem túto zmes ešte jemne mixnúť v mixéri s nožmi. Výsledok je jemnejší a ľahšie sa potom tvarujú guľky. Vytvarované guľky obalujeme v strúhanom kokose a ukladáme do papierových košíčkov. Skladujeme v chladničke, kým sa nezjedia 🙂
Ak máte radi ľanové semienko, skúste ním časť orechov nahradiť. Ľanové semienka môžete vopred pomlieť, aby ste ich lepšie strávili a využili všetky ich prospešné živiny.
Tak jednoduchý recept a tak zdravá maškrta! Pripravte si makové guľky a dajte mi vedieť, ako vám chutia 🙂
Kváskulienka