Každý týždeň pečiem pizzu, ale toto je veľmi chutná obmena. Môžete to nazvať aj slovenská pizza, či podplamenník, ktorý často ponúkajú na jarmoku. Keďže spotrebujeme pol kila bryndze, mne sa páči bryndzovník :).
Množstvo cesta je na jeden klasický plech. Na zamiesenie vám stačia kľudne vaše ruky, nepotrebujete robot.
Potrebujeme:
ROZKVAS
Poriadne lyžicou zamiešame, aby nám nikde nezostala suchá múka, prikryjeme a necháme kvasiť. Rozkvas musí zdvojnásobiť svoj objem, nabublá a zdvihne sa. Trvá to cca 6-12 hodín podľa sily vášho kvásku.
CESTO
Zamiesiť nelepivé cesto, prikryť a nechať na linke kvasiť 2 hodiny. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Plech na pečenie vymažeme domácou masťou, nešetríme :). Vykvasené cesto rukami roztiahneme po celom plechu. Natrieme plnku, posypeme opraženou slaninkou a kolieskami cibule. Môžete pridať aj bylinky, ktoré máte radi. Experimentujte.
PLNKA
Pečieme pri teplote 180 – 200 stupňov, cca 30 minút. Pekne do zlatista a do chrumkava.
Dobrú chuť!