Individuálny kurz!

Ak chcete zažiť praktický kurz v pohodlí svojho domova - je to možné! Vhodné aj ako praktický darček.

\"Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty.

Verím, že nájdete, čo hľadáte a necháte sa inšpirovať...\"

PALACINKY Z KVÁSKU

Keď strácam fantáziu, čo deťom ponúknuť na raňajky, vždy ma zachránia palacinky! Ono sa to aj rýmuje 🙂 Táto verzia palaciniek vyniká svojou plnou chuťou, moje deti ich milujú aj bez náplne. Ja mám veľmi rada kombináciu jahodový džem s tvarohom alebo slivkový lekvár a mletý mak 🙂 Cestíčko si zamiešam pred spaním, misu vložím pekne do chladničky a ráno...

Celý článok

AKO SI VYPESTOVAŤ KVÁSOK

Na internete koluje množstvo receptov na vypestovanie kvásku. Odlišujú sa len v pomeroch múky a vody alebo v tipe použitej múky. Možno si totiž vypestovať rôzne druhy ako je ražný, špaldový, pšeničný alebo bezlepkový ryžový a určite existujú aj ďalšie varianty. Ja používam už dlhšiu dobu ražný kvások, z ktorého keď potrebujem, vyrobím si aj iný variant :), ale to je...

Celý článok

DOBRÁ MÚKA = DOBRÝ ZÁKLAD

Keď som začínala piecť s kváskom, mala som v typoch múk jeden veľký chaos. Predtým som kupovala len klasickú bielu múku hladkú, polohrubú, sem-tam hrubú a vždy to bola iba pšeničná. A zrazu som potrebovala ražnú, akúsi chlebovú, špaldovú chlebovú, celozrnnú jemnú, či stredne mletú…ach jaj! Druhým orieškom bolo zistiť, kde v našom meste dostanem kúpiť ten druh múky, ktorý...

Celý článok

KVAS, MODERNÝ VÝMYSEL?!

Kto rád pečie a vyhľadáva recepty na internete si môže myslieť, že nastal akýsi kváskový boom. A tak sa mnohým zdá, že kvások vznikol v modernej kuchyni. Aj ja som si to myslela. Tí, ktorí sa zaoberajú históriou by o jeho pôvode vedeli dlho rozprávať a určite by to boli veľmi zaujímavé príbehy… Každopádne kvások používali aj naše babičky a prababičky. Vyrastala...

Celý článok