Každý týždeň pečiem pizzu, ale toto je veľmi chutná obmena. Môžeme to nazvať aj slovenská pizza, či podplamenník, ktorý často ponúkajú na jarmoku. Keďže spotrebujeme pol kila bryndze, mne sa páči bryndzovník :).
Množstvo cesta je na jeden klasický plech.
Poriadne lyžicou zamiešame, aby nám nikde nezostala suchá múka, prikryjeme a necháme kvasiť. Rozkvas musí zdvojnásobiť svoj objem, nabublá a zdvihne sa. Trvá to cca 6 – 10 hodín podľa sily kvásku a okolitej teploty.
Vymiesime nelepivé cesto, prikryjeme a necháme na linke kvasiť 2 hodiny. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Plech na pečenie vymažeme domácou masťou, nešetríme :). Vykvasené cesto rukami roztiahneme po celom plechu. Natrieme plnku, posypeme slaninkou, kolieskami cibule alebo pažítkou. Môžeme pridať aj bylinky. Experimentujte :).
Pečieme bez finálneho kvasenia pri teplote 180 – 200 stupňov, cca 30 minút. Pekne do zlatista a do chrumkava.
Dobrú chuť!
Vaša Kváskulienka