JABLKOVÁ TORTA – nepečená

Jeseň je ideálny čas na túto jednoduchú tortu! Spotrebujete skoro kilo jabĺk, ktoré sa práve v tomto období už začínajú v pivniciach triediť a majú ešte veľa šťavy. Recept mám od mojej maminy, robievala nám ju v detstve často.

SUROVINY

  • 1 väčší balík piškót
  • 750g – 1kg ošúpaných jabĺk
  • 6PL kryštálový cukor
  • 2 Zlaté klasy
  • 400ml vody
  • vanilka
  • rum (voliteľné pre dospelých na pokvapkanie piškót)

POSTUP

Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme do hrnca, pridáme cukor a 200ml vody. Krátko podusíme, môžeme pridať vanilku alebo domáci vanilkový extrakt. V ďalších 200ml vody poriadne rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do podusených jabĺk. Varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Odstavíme a vrstvíme do tortovej formy s piškótami.

Na dno tortovej formy položíme kúsok potravinárskej fólie a uložíme piškóty po celej ploche. Rozotrieme polovicu ešte teplých, pripravených jabĺk, poukladáme druhú vrstvu piškót a opäť vrstvu jabĺk. Poslednú vrstvu piškót poukladáme rovnou stranou smerom hore. Pretože keď torta vychladne, preklopíme ju. Tak, aby nám pekne rovno ležala na podnose 🙂

Tortu necháme vychladnúť a stuhnúť. Preklopíme, stiahneme fóliu a môžeme poliať čokoládou. My ju máme radi aj vo verzii so šľahačkou a posypať dobrým kakaom 🙂

Dúfam, že som vám týmto receptom pripomenula detstvo 🙂 Chcela som napísať: upečte si ju a dajte mi vedieť, úplne som zabudla, že je nepečená! 🙂 Tak načistite jablká, pohľadajte piškóty a zajtra môže byť torta na stole 🙂 Napíšte mi, ako vám chutí.

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Viac o mne sa dočítate tu >> alebo sa rovno Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov