FALOŠNÁ TRESKA

Ak ste boli u mňa na kurze, pravdepodobne ste už túto mňamku na chlebík ochutnali. Pozostáva z jednoduchých surovín, ktoré každý doma máme. Dokonca si ju môžete upraviť podľa vašich chutí a niečo pridať alebo naopak vynechať. Základný recept mám od kamarátky Evky. Zaujal ma vtedy ten názov a kombinácia mrkvy s tvarohom… Pripravujem ju deň pred servírovaním, aby sa jednotlivé chute pekne prepojili.

SUROVINY:

  • surová, ošúpaná mrkva 3 – 4 kusy
  • 1 hrudkovitý tvaroh
  • 1-2 PL tatárská omáčka
  • 1-2 PL biely jogurt (kyslá smotana)
  • 1ČL horčica
  • 1 – 2 kyslé zavárané uhorky
  • 1 cibuľa
  • 2 natvrdo uvarené vajcia
  • soľ
  • čierne korenie

Do väčšej misy najemno nastrúhame mrknu a cibuľu, pridáme tvaroh, nadrobno nakrájané vajíčka a uhorky, pridáme ostatné suroviny a všetko spolu dôkladne premiešame. Konzistencia by mala byť šťavnatá, ak sa vám zdá byť treska suchá, pridajte viac tatárskej omáčky alebo jogurtu. Soľ a korenie samozrejme podľa vašej preferencie.

HOTOVO! Tresku preložíme do uzatvárateľnej nádoby (najlepšie do skla) a dáme do chladničky. Na druhý deň podávame.

Ak vám recept chutí, mám radosť. Pridajte sa k nám do skupiny na facebooku Kvások a iné dobroty a zdieľajte aj s ostatnými, čo dobrého ku kváskovým chlebíkom pripravujete zase vy. Budem sa tešiť!

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Viac o mne sa dočítate tu >> alebo sa rovno Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov