Ak ste boli u mňa na kurze, pravdepodobne ste už túto mňamku na chlebík ochutnali. Pozostáva z jednoduchých surovín, ktoré každý doma máme. Dokonca si ju môžete upraviť podľa vašich chutí a niečo pridať alebo naopak vynechať. Základný recept mám od kamarátky Evky. Zaujal ma vtedy ten názov a kombinácia mrkvy s tvarohom… Pripravujem ju deň pred servírovaním, aby sa jednotlivé chute pekne prepojili.
Do väčšej misy najemno nastrúhame mrknu a cibuľu, pridáme tvaroh, nadrobno nakrájané vajíčka a uhorky, pridáme ostatné suroviny a všetko spolu dôkladne premiešame. Konzistencia by mala byť šťavnatá, ak sa vám zdá byť treska suchá, pridajte viac tatárskej omáčky alebo jogurtu. Soľ a korenie samozrejme podľa vašej preferencie.
HOTOVO! Tresku preložíme do uzatvárateľnej nádoby (najlepšie do skla) a dáme do chladničky. Na druhý deň podávame.
Ak vám recept chutí, mám radosť. Pridajte sa k nám do skupiny na facebooku Kvások a iné dobroty a zdieľajte aj s ostatnými, čo dobrého ku kváskovým chlebíkom pripravujete zase vy. Budem sa tešiť!
Vaša Kváskulienka