GAŠTANOVÝ KORPUS S PARÍŽSKOU ŠĽAHAČKOU

Zvyknem kupovať gaštanové pyré, dám ho do mrazničky a keď si na neho spomeniem rýchlo z neho vykúzlim ľahučký tortový korpus. Kupované pyré už obsahuje cukor, takže postačí pridať len vajcia a štipku soli.

Toto množstvo je na malú tortovú formu s priemerom 18-20 cm.

SUROVINY

  • 250g gaštanové pyré
  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 300ml smotana na šľahanie
  • 30g kryštálový cukor
  • 30g kakao
  • višnový/ríbezľový džem

Oddelíme si bielka od žĺtkov a vyšľaháme so štipkou soli na sneh. V druhej miske vyšľaháme do peny žĺtka s gaštanovým pyré. Opatrne primiešame sneh. Pečieme v malej forme vystlanej papierom na pečenie, horkovzduch 165st cca 30 min. Skontrolujeme špajdlou a necháme vychladnúť.

Na parížsku šľahačku si zohrejeme smotanu na šľahanie s cukrom a kakaom. Necháme kratúčko zovrieť a odstavíme. Šľahačka musí odstáť v chlade aspoň 6 hodín, až tak ju môžeme dotuha vyšľahať.

Korpus potrieme vodou rozriedeným višňovým alebo ríbezľovým džemom. Natrieme dotuha vyšľahanou parížskou šľahačkou. Môžeme dozdobiť kakaom, hoblinkami čokolády alebo cukrovým posypom. Pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.

Hotovo! Ďalšia dobrota je na stole 🙂 Rada „zachraňujem“ potraviny v chladničke a vždy z toho niečo dobré vznikne. Či už sladké, slané, vždy poteší. Dajte mi vedieť, ako vám doma chutil tento korpus z gaštanového pyré, parížska šľahačka chutí asi každému, či?

Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Viac o mne sa dočítate tu >> alebo sa rovno Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania Vášho komentára. Zásady ochrany osobných údajov