Táto veľká palacinka je rýchla záchrana, keď dostaneme chuť na palacinky a máme málo času na vypekanie po jednej alebo ak máme chuť na malú zmenu. V tomto recepte kvas nenájdete, palacinky nepotrebujú objem, jedine, že by sme chceli použiť „prebytky“ pšeničného tekutého kvasu, zatiaľ som to v tomto recepte neskúšala.
Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Na väčšiu panvicu, ktorá môže ísť do rúry dáme maslo a vložíme do rúry na 10 min. Zatiaľ si pripravíme palacinkové cesto zo zvyšných surovín, stačí dobre vymiešať metličkou. Keď uplynie 10 minút, horúcu panvicu s maslom vyberieme a opatrne vlejeme cesto. Vrátime naspäť do rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov 15 minút. Počas pečenia sa cesto krásne nafúkne a zapečie. Vznikne jedna veľká palacinka! Následne rúru vypneme a palacinku necháme ešte dôjsť vo vypnutej rúre 5 minút.
Podávame s bielym jogurtom poliatym medom, ovocím alebo šľahačkou, s tým čo máme radi.
Keď vyskúšate dajte mi vedieť 🙂
Vaša Kváskulienka