PALACINKA DUTCH BABY

Táto veľká palacinka je rýchla záchrana, keď dostaneme chuť na palacinky a máme málo času na vypekanie po jednej alebo ak máme chuť na malú zmenu. V tomto recepte kvas nenájdete, palacinky nepotrebujú objem, jedine, že by sme chceli použiť „prebytky“ pšeničného tekutého kvasu, zatiaľ som to v tomto recepte neskúšala.

SUROVINY

  • 40g maslo
  • 3 vajcia
  • 15g cukor kryštál
  • 120ml mlieko
  • štipka soli
  • 60g hladká múka
  • 1/2čl citrónová kôra

POSTUP

Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Na väčšiu panvicu, ktorá môže ísť do rúry dáme maslo a vložíme do rúry na 10 min. Zatiaľ si pripravíme palacinkové cesto zo zvyšných surovín, stačí dobre vymiešať metličkou. Keď uplynie 10 minút, horúcu panvicu s maslom vyberieme a opatrne vlejeme cesto. Vrátime naspäť do rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov 15 minút. Počas pečenia sa cesto krásne nafúkne a zapečie. Vznikne jedna veľká palacinka! Následne rúru vypneme a palacinku necháme ešte dôjsť vo vypnutej rúre 5 minút.

Podávame s bielym jogurtom poliatym medom, ovocím alebo šľahačkou, s tým čo máme radi.

Keď vyskúšate dajte mi vedieť 🙂

Vaša Kváskulienka

Štítky:
Lenka Pillárová
"Pečenie je pre mňa relax. Rada skúšam silu prírodného kvasu. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Viac o mne sa dočítate tu >> alebo sa rovno Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *