O MNE

Volám sa Lenka Pillárová, som mamou dvoch veselých detí a mám úžasného manžela, ktorý ma vo všetkom podporuje.

Mám rada jedlo a zaujíma ma, čo obsahuje. Dávam prednosť lokálnym surovinám a domácej príprave. 

Keď som v kuchyni, nevnímam čas, je to pre mňa relax. Domáce varenie a pečenie je veľmi slobodné a tvorivé a to ma na tom najviac baví.

Rada testujem silu prírodného kvasu a o svoje skúsenosti sa delím  s ostatnými na mojich kurzoch a prednáškach. Zdedené rodinné recepty vylepšujem, hľadám nové a prispôsobujem ich našim potrebám. 

Milujem vôňu a chuť čerstvého domáceho chleba.

Ku kvasu som sa dostala úplnou náhodou. Môj prvý ražný kvas som si vypestovala sama a začala skúšať. Pamätám si, ako som neveriacky sledovala ten proces, keď sa zmieša len múka a voda a má z toho vzniknúť živý organizmus nabitý divokými kvasinkami a baktériami.

Začiatky boli samozrejme ťažké a prešla som si všetkým.

Každý vydarený recept ma posúval vpred až som si našla svoj systém a svoju cestu.  

Kvas sa stal plnohodnotnou súčasťou našej domácnosti a denne nás živí dobrotami. 

Pre Rozhovory z Piešťan som mala možnosť nahrať milý rozhovor o tom, ako som s kváskom začínala, čo všetko som sa naučila a ako mi chutí domáci chlieb 🙂 

Pečiem skoro každý deň a keď nepečiem, tak aspoň plánujem, čo budem piecť najbližšie. Všetko, ako sa hovorí \"od cesta\", máme domáce. 

Od malička som sa motala v kuchyni a k pečeniu som mala blízko. Bola som zvyknutá piecť z droždia rôzne záviny, koláče ... ale nikdy som si netrúfla na domáci chlieb alebo klasické rožky. Ako bežná rodina sme chlieb a pečivo kupovali viackrát do týždňa.

Kupované nebolo ničím výnimočné. 

Kvas významne obohatil náš rodinný receptár.

Domáce pečenie je veľmi slobodné, tvorivé a zároveň prináša veľa radosti.

Teraz viem, čo jeme a môžem to ovplyvniť.

Veľmi rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a skúsenosti, naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty.

Verím, že tu nájdete, čo vás zaujíma.

Kváskulienka