O MNE
Volám sa Lenka Pillárová, som mamou dvoch veselých detí a mám úžasného manžela, ktorý ma vo všetkom podporuje.
Mám rada jedlo a zaujíma ma, čo obsahuje. Dávam prednosť lokálnym surovinám a domácej príprave.
Keď som v kuchyni, nevnímam čas, je to pre mňa relax. Domáce varenie a pečenie je veľmi slobodné a tvorivé a to ma na tom najviac baví.
Rada testujem silu prírodného kvasu a o svoje skúsenosti sa delím s ostatnými na mojich kurzoch a prednáškach. Zdedené rodinné recepty vylepšujem, hľadám nové a prispôsobujem ich našim potrebám.
Milujem vôňu a chuť čerstvého domáceho chleba.
Ku kvasu som sa dostala úplnou náhodou. Môj prvý ražný kvas som si vypestovala sama a začala skúšať. Pamätám si, ako som neveriacky sledovala ten proces, keď sa zmieša len múka a voda a má z toho vzniknúť živý organizmus nabitý divokými kvasinkami a baktériami.
Začiatky boli samozrejme ťažké a prešla som si všetkým.
Každý vydarený recept ma posúval vpred až som si našla svoj systém a svoju cestu.
Kvas sa stal plnohodnotnou súčasťou našej domácnosti a denne nás živí dobrotami.
Pre Rozhovory z Piešťan som mala možnosť nahrať milý rozhovor o tom, ako som s kváskom začínala, čo všetko som sa naučila a ako mi chutí domáci chlieb 🙂
Pečiem skoro každý deň a keď nepečiem, tak aspoň plánujem, čo budem piecť najbližšie. Všetko, ako sa hovorí \"od cesta\", máme domáce.
Od malička som sa motala v kuchyni a k pečeniu som mala blízko. Bola som zvyknutá piecť z droždia rôzne záviny, koláče ... ale nikdy som si netrúfla na domáci chlieb alebo klasické rožky. Ako bežná rodina sme chlieb a pečivo kupovali viackrát do týždňa.
Kupované nebolo ničím výnimočné.
Kvas významne obohatil náš rodinný receptár.
Domáce pečenie je veľmi slobodné, tvorivé a zároveň prináša veľa radosti.
Teraz viem, čo jeme a môžem to ovplyvniť.
Veľmi rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a skúsenosti, naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty.
Verím, že tu nájdete, čo vás zaujíma.
Kváskulienka