KURZ NAŽIVO
KVÁSKOVÝ CHLIEB
"Daruj človeku chlieb a nasýtiš ho na jeden deň. Nauč ho upiecť chlieb a nasýtiš ho na celý život!"
Termín: 10.12.2022 15:00 - 19:00hod
Miesto: Ateliér voľnej tvorby, Kollárova 2, Piešťany
Cena kurzu: 49eur
Hľadáte základný recept na domáci kváskový chlieb bez použitia stroja?
Chceli by ste si pripraviť cesto spoločne so mnou na živom kurze?
Radi by ste sa dozvedeli rôzne odskúšané tipy a triky k pečeniu chleba v remoske?
Zaujíma vás výroba domáceho kefíru?
Pozývam vás na môj kurz, kde si všetko ukážeme krok za krokom.
ČO SOM SI PRE VÁS V KURZE PRIPRAVILA:
- Do kurzu vkladám teóriu a vlastnú prax, množstvo odskúšaných tipov a trikov, ktoré vám uľahčia prípravu a pečenie kváskového chleba.
- Preberieme dôležitú tému ražný a pšeničný kvas. Ukážeme si, ako sa o kvas starať, aby správne fungoval a povieme si viac k jeho využitiu v receptoch.
- Ukážeme si všetky pomôcky a vybavenie pre prípravu cesta a pečenie chleba.
- Povieme si o výrobe domáceho kefíru pomocou Tibetskej kefírovej huby.
- Detailne rozoberieme základný recept na chlieb Klasik so zemiakom a kefírom.
- Každý účastník si spolu so mnou pripraví cesto na chlieb, ktoré si v ošatke odnesie domov na upečenie.
- Vysvetlíme si a názorne ukážeme jednotlivé fázy prípravy cesta: kŕmenie kvasu, rozkvas/štartér, fermentolýza, pridávanie zemiaku a kefíru, preklady počas prvej fázy kvasenia, stočenie cesta do ošatky.
- Vysvetlíme si teóriu finálneho kvasenia a jeho možnosti v domácich podmienkach.
- Ukážeme si pečenie chleba v Remoske, zdobenie cesta pomocou šablóny a povieme si výhody tohto spôsobu pečenia.
- Poctivá ochutnávka kváskového chleba.
- Každý účastník si odnesie domov porciu z ražného i pšeničného kvasu.
- Na kurze bude možné zakúpiť si drevené narezávatko na chlieb v darčekovej krabičke 17eur/kus
DÔLEŽITÉ INFO K PRIEBEHU KURZU:
- Kurz sa uskutoční v priestoroch ateliéru voľnej tvorby v kultúrno - kreatívnom centre ARTA na Kollárovej ulici č.2 v Piešťanoch (2. poschodie).
- Termín a čas: sobota 10.12. v čase 15:00-19:00hod
- Kurz som rozdelila tak, aby ste sa dozvedeli všetko potrebné na prípravu a pečenie kváskového chleba v domácich podmienkach.
- Pre záväzné prihlásenie, prosím vyplňte prihlasovací formulár, po zaplatení kurzovného Vám pošlem základné info aj na email.
PRIHLÁSENÍ ÚČASTNÍCI SI NA KURZ PRINESÚ:
- zásteru
- 2x malé sklíčko-nádobku na kvas, ktorý si odnesiete domov
- pero
- poznámkový blok
- digitálnu váhu
- ošatku s rozmermi: oválna 26cmx15cm alebo okrúhla priemer 21-22cm
- bavlnená kuchynská utierka
VŠETKY SUROVINY A OSTATNÉ POMÔCKY NA PRÍPRAVU CHLEBOVÉHO CESTA BUDÚ ZABEZPEČENÉ NA MIESTE KURZU.
Termín: 10.12.2022 15:00-19:00hod
Miesto: Ateliér voľnej tvorby, Kollárova 2, Piešťany
HODNOTENIA ÚČASTNÍKOV KURZU