KURZ NAŽIVO

KVÁSKOVÝ CHLIEB

"Daruj človeku chlieb a nasýtiš ho na jeden deň. Nauč ho upiecť chlieb a nasýtiš ho na celý život!"

Termín: 10.12.2022 15:00 - 19:00hod

Miesto: Ateliér voľnej tvorby, Kollárova 2, Piešťany

Cena kurzu: 49eur

Hľadáte základný recept na domáci kváskový chlieb bez použitia stroja?

Chceli by ste si pripraviť cesto spoločne so mnou na živom kurze?

Radi by ste sa dozvedeli rôzne odskúšané tipy a triky k pečeniu chleba v remoske?

Zaujíma vás výroba domáceho kefíru?

Pozývam vás na môj kurz, kde si všetko ukážeme krok za krokom.

ČO SOM SI PRE VÁS V KURZE PRIPRAVILA:

  • Do kurzu vkladám teóriu a vlastnú prax, množstvo odskúšaných tipov a trikov, ktoré vám uľahčia prípravu a pečenie kváskového chleba.
  • Preberieme dôležitú tému ražný a pšeničný kvas. Ukážeme si, ako sa o kvas starať, aby správne fungoval a povieme si viac k jeho využitiu v receptoch.
  • Ukážeme si všetky pomôcky a vybavenie pre prípravu cesta a pečenie chleba.
  • Povieme si o výrobe domáceho kefíru pomocou Tibetskej kefírovej huby.
  • Detailne rozoberieme základný recept na chlieb Klasik so zemiakom a kefírom.
  • Každý účastník si spolu so mnou pripraví cesto na chlieb, ktoré si v ošatke odnesie domov na upečenie.
  • Vysvetlíme si a názorne ukážeme jednotlivé fázy prípravy cesta: kŕmenie kvasu, rozkvas/štartér, fermentolýza, pridávanie zemiaku a kefíru, preklady počas prvej fázy kvasenia, stočenie cesta do ošatky.
  • Vysvetlíme si teóriu finálneho kvasenia a jeho možnosti v domácich podmienkach.
  • Ukážeme si pečenie chleba v Remoske, zdobenie cesta pomocou šablóny a povieme si výhody tohto spôsobu pečenia.
  • Poctivá ochutnávka kváskového chleba.
  • Každý účastník si odnesie domov porciu z ražného i pšeničného kvasu.
  • Na kurze bude možné zakúpiť si drevené narezávatko na chlieb v darčekovej krabičke 17eur/kus

DÔLEŽITÉ INFO K PRIEBEHU KURZU:

  • Kurz sa uskutoční v priestoroch ateliéru voľnej tvorby v kultúrno - kreatívnom centre ARTA na Kollárovej ulici č.2 v Piešťanoch (2. poschodie).
  • Termín a čas: sobota 10.12. v čase 15:00-19:00hod
  • Kurz som rozdelila tak, aby ste sa dozvedeli všetko potrebné na prípravu a pečenie kváskového chleba v domácich podmienkach.
  • Pre záväzné prihlásenie, prosím vyplňte prihlasovací formulár, po zaplatení kurzovného Vám pošlem základné info aj na email.

PRIHLÁSENÍ ÚČASTNÍCI SI NA KURZ PRINESÚ:

  • zásteru
  • 2x malé sklíčko-nádobku na kvas, ktorý si odnesiete domov
  • pero
  • poznámkový blok
  • digitálnu váhu
  • ošatku s rozmermi: oválna 26cmx15cm alebo okrúhla priemer 21-22cm

VŠETKY SUROVINY A OSTATNÉ POMÔCKY NA PRÍPRAVU CHLEBOVÉHO CESTA BUDÚ ZABEZPEČENÉ NA MIESTE KURZU.

Termín: 10.12.2022 15:00-19:00hod

Miesto: Ateliér voľnej tvorby, Kollárova 2, Piešťany

HODNOTENIA ÚČASTNÍKOV KURZU

Bolo to moje najlepšie rozhodnutie odkedy som začala kvaskovat! 10 z 10 🙂 Konečne som zistila ako mám kŕmiť kvasok tak aby bol silný, krásny a plny bubliniek. Veľké prekvapenie bolo pre mna, že som upiekla chleba bez použitia mixera.
Eva
Velmi kvalitne pripraveny kurz, spokojnost na 100%. Najviac mi pomohli fázy od kvasku po ošatku.
Anna
Tento kurz bol najlepsim darcekom aky som si mohla na narodeniny dat 🙂 Bola to skvela skusenost a som velmi rada, ze som sa ho zucastnila. Online forma je vynikajuca v tom, ze som ho mohla sledovat z Talianska, svojim tempom a pocas celych 10 dni sa vracat k videam a poznamkam a upiect tak viac chlebikov s Lenkinou virtualnou asistenciou.Lenka bola vzdy fantasticky pripravena, nezaskocila ju ziadna otazka a zodpovedala na vsetky nase dotazy a postrehy. Kurz je velmi dobre strukturovany, vsetky zive vstupy mali dobre casovanie, podarilo sa mi piect v rovnakom case s Lenkou. Urcite odporucam a zucastnim sa aj dalsich kurzov. Na zaklade cennych informacii a trikov pocas celeho procesu pecenia chleba som bola schopna "vyladit" vsetky chybicky, ktore som robila a pochopit z vysledku co a ako mam upravit a vylepsit.
Lucia
Kurz byl skvělý ❤️ Mě pomohl ve všem. Všechno mám z knížek nebo internetu, a nebyla jsem si jistá jestli to dělám správně. Naprosto skvěle umíš vše vysvetlit. Srozumitelně.. 😊Můj kvásek vypadá, tak jak má a pochopila jsem konečně lednicové kynutí.
Jana
Tento kurz bolo najlepsie rozhodnutie ake som mohla urobit, ci sa prihlasit alebo neprihlasit ... prihlasila som sa a netusila som co ma caka, tusila som len ze to bude dobre a nesklamalo. Kvaskujem uz asi 2 roky ale teda ak by som mala zacat kvaskovat este raz tak zacnem urcite tymto kurzom, pretoze vsetko bolo vynikajuco a lahko vysvetlene. Kurz mi najviac pomohol v priprave samotneho cesta, vysvetlenie fermentolyzy a ze chlebik si dokazem vymiesit sama bez robota na dokonaly. Jedno VELKE DAKUJEM : za kazdy jeden tip, trik, za kazde jedno prihovorenie sa, zodpovedanie otazok, za to ze si to takto super vymyslela a hlavne za tvoje prijemne vystupovanie, ktore pre mna bol ako balzam na dusu. Bude mi chybat to, ze som sa 10 dni tesila, ze co sa naucim a co ma v dany den caka, dokonca som si uz davno tolko poznamok nespravila ako v tento kurz, ktore si uchovam pekne v kniznici. A este by som chcela napisat, ze takto skvelu striedku som na chlebe este nemala!
Paula
Super, do detailov všetko vysvetlené. Keďže som samouk a kváskujem cez dva roky, chcela som to prejsť s nejakou odborníčkou. Svoju domácnosť mám vychytanú, teploty, chladničku, postupy. Prax mám, v niektorých veciach mi chýbala teória.
Mária
Kurz hodnotím velmi pozitivně, moc děkuji za všechny cenné rady. Kváskové pečivo peču již delší dobu. Kurz mi pomohl vychytat různé chyby, kterých jsem se občas dopouštěla. Proto moc děkuji za cenné rady.
Lenka
Kurz bol perfektny, prehladny, plny ZROZUMITELNYCH a podstatnych informacii a praktickych tipov, ktore som potrebovala (vedela aj nevedela - ale tym, ze sme isli krok po kroku a bolo viac priestoru na teoriu, tak sa mi to cele pekne utriaslo a zapadlo do seba). Urcite dobre investovany cas a aj peniaze 👍 vyhoda - mohla som si ist vlastym tempom, opakovane pozerat videa. A tiez, ze otazky mi napadali priebezne, takze som sa mohla opytat na viac veci, ktore by mi mozno pocas klasickeho kurzu nenapadli. Najviac mi pomohol upiect konecne spickovy chlebik s krasnou chrumkavou korkou a vybornou striedkou, vychytat "muchy" a zlozvyky, predtvarovanie - to som nerobila, ani sa s tym nestretla predtym. A znovu ozivit moj kvasok, ktory zda sa nepracoval ako mal.
Martina
Výborná organizácia, info, videa, kvalita. Kurz mi pomohol vo všetkom 🙂 som začiatočnik.
Katarína
Jsem maximálně spokojená!!! Nikdy jsem nebyla na žádném kurzu pečení chleba. Vždy to bylo moje přání, můj sen. Online kurz mi dával časovou svobodu a možnost vracet se k videím dle potřeby. Kurz mi pomohol naprosto ve všem. Jsem kváskový "pekař" začátečník a tvé rady ohledně kvásku, pečení, skladování jsou pro mne velkým přínosem, děkuji 🙂
Zuzana
Velmi pozitivně ,dal mi úplně nové informace, o kterých jsem vůbec nevěděla,I když peču už přes rok a velmi mě to posunulo a nakoplo to nikdy nevzdat💟 Kurz mi pomohl hlavně v tom,jak se o starat o kvásek a více se nacítit, že to každý máme jinak a že každý chléb je originál 😊
Monika
Kurz hodnotím vynikajúco , bola som veľmi spokojná , splnil moje očakávania. Najviac mi pomohl v zdokonalení predchádzajúcich získaných zručnosti. V pochopení načasovania celého procesu .. od prípravy kvasku až po samotné pečenie. Veľmi sa mi páčila časť o ošatkach.. vyber správnej veľkosti ....
Zuzka
Mne osobne pomohol pochopiť veľa vecí, ktoré som nerobila dobre, bol veľmi zrozumiteľný a dobre časovo rozložený. Najviac mi pomohol pochopiť, ako udržať kvások v kondícii a správne ho prikrmovať, robila som to úplne zle 🙁 a taktiež prekladanie cesta som sa naučila myslím, že lepšie, pravdupovediac som dovtedy robila najviac chlebík, ktorý sa veľmi neprekladal
Jana
Super nápomocné, dobre rady, štrukturované a dobre pochopiteľne. Najviac mi pomohol v starostlivosti o kvasok.
Mária
Som veľmi spokojná a neľutujem že som sa zučastnila. Kedže žijem v zahranič je online kurz super vec. Som velmi rada že si nieco taketo zorganizovala a ja som mohla byť toho sučasťou. Najviac mi kurz pomohol spoznať moj kvasok, naučit sa s nim pracovať a pochopiť všetko čo sa v jednotlivých fazach pečenia deje. Všetko bolo zrozumitelne označene, popisane a malo to strukturu.
Janka
Kurz hodnotim velmi pozitivne, bol naucny a plny kvalitnych plnohodnotnych informacii. Nadobudla som nove znalosti, ci uz od spravnej starostlivosti o kvasok az po samotne pecenie chleba. Vsetko bolo vysvetlene do podrobnosti a kurz mi jednoznacne pomohol sa vylepsit v peceni chleba. Prispevky a videa v skupine bolo lahke najst a pacila sa mi najma moznost s rozdelenymi lekciami a oznacenim prispevkov s ''Hotovo'' po nastudovani samotnej casti lekcie.
Miroslava
Kurz urcite predčil moje očakávania, bol výborný.
Mariana
Kurz bol výstižný, jasný, motivujúci. Pomohol mi nájsť moje vlastné chyby a tým sa zdokonaľovať v kváskovaní.
Adriana
Kurz hodnotím ako veľmi dobrú skúsenosť. Veľa som sa naučila hlavne o kvásku. Mohla som si pečenie s kváskom vďaka tebe aj vyskúšať. Určite to nebol môj posledný kurz. Veľmi sa teším na ďalšie.😊 Najviac mi pomohol zoznámiť sa s kváskom. Zistila som, ako sa o neho starať aby bol zdravý a vydržal. Hlavne som si uvedomila, že pečenie s kváskom chce hlavne čas, že to nie je ako droždie z obchodu. Ale ten výsledok stojí za to. Takisto som si uvedomila, že sa kysnutého cesta nemusím toľko báť, že to je iba zručnosť, ktorú si treba osvojiť. A aj to, že prvé razy vôbec nemusia byť dokonalé. To skúšanie je ďaleko dôležitejšie než dokonalosť. Bola som príjemné prekvapená, z toho ako prebiehal, ako som si tam našla vždy to čo som zrovna potrebovala. Takže za mňa klobúk dole!
Simona
Kurz hodnotím na jednotku s hviezdičkou. Pomohol mi najmä spomaliť a užiť si danú chvíľu a to nielen pri kvásku. Keďže Facebook nepoužívam, tak som sa občas stratila, ale keďže bolo všetko označené tak som to nakoniec našla. Za takýto skvelý kurz by som zaplatila viac.Ďakujem veľmi pekne za to nadšenie a lásku s akou si sa o všetko podelila. Určite budem s tebou kváskovo kurzovať ak ešte kurzy urobíš.
Adriana
Este som len zaciatocnicka v kvaskovani a Tvoj kurz mi dal ten zakladny balicek, s ktorym sa kvaskovanie zacina. Velmi ma to povzbudilo a dalo motivaciu do buducna. Pomohol mi pochopit cely ten proces ako sa k chlebiku dostaneme. A co vsetko na kvasok vplyva.
Janka
Kurz sa mi páčil, bolo tam všetko, čo som od kurzu očakávala. Bez chyb. Konečne sa mi podaril upiecť taký chlieb, aký som vždy chcela, krásny, nadýchaný s kôrkou. Ďakujem za poučný kurz, veľa som sa naučila.
Zuzana
Kurz bol perfektný inšpiratívny, motivujúci.Pochopila som princíp, ako spravne aktivovať kvasok, sledovať cesto a teploty.
Michaela
Výborný kurz, bola som veľmi spokojná. Konečne som upiekla dobrý chlebík a pochopila v čom som robila chyby.
Svetlana
Kurz mě naprosto nadchnul. Asi rok zkouším péct s kvásku, ale moc se mi nedařilo. Potřebovala jsem usměrnit 🙂 Úplné wau byla pro mě část Jak pečovat o kvásek. Zjistila jsem, že jsem nikdy neměla kvásek ve 100% kondici, protože jsem krmila velké množství kvásku malým množstvím mouky. Chudák u mě hodně hladověl. Velmi praktická byla část o ošatkách, ta ušetři nejednu korunku. No a oba recepty na chleby fungují na 100%. Podle rady peču stále dokola a daří se k velké spokojenosti strávníků. V kurzu jsem našla všechny odpovědi na moje otázky, ba mnohem více. Skvělé na online kurzu je, že se mohu pročítat i komentáře ostatních a tím se i učit.
Lenka
Kurz mi najviac pomohol zosumarizovat moje dovtedajsie vedomosti, prakticke rady pri peceni a krmeni kvasku. Vrelo kurz odporucam pre zaciatocnikov, ale aj pokrocilejsich kvaskovacov.Dakujem za vsetky rady, nakoplo ma to do dalsieho kvaskovania a experimentovania. Lenka rozprava o kvasku s velkou laskou a to sa odraza aj v jej receptoch 😉
Janka

Instagram

Kváskulienka

E-mail

kvaskulienka@gmail.com

Facebook

Kváskulienka