"Daruj človeku chlieb a nasýtiš ho na jeden deň. Nauč ho upiecť chlieb a nasýtiš ho na celý život!"

ONLINE KURZ

KVÁSKOVÝ CHLIEB PRE VŠETKÝCH

Spôsobov, ako upiecť dobrý kváskový chlieb je veľa.

 

V tomto kurze si ukážeme dva spôsoby prípravy cesta na chlieb. Jeden jednoduchý bez potreby hnietacieho stroja. Druhý s využitím procesov ako je Autolýza, Fermentolýza či pridávanie zeleninového pyré.

 

Tento kurz je vhodný pre každého - pre začiatočníkov, ktorí si chcú osvojiť dobré základy a tích, ktorí sa chcú zdokonaliť v pečení chleba a naučiť sa opäť niečo nové.

Termín: 21.10. - 31.10.2022

Cena kurzu: 45eur

Chceli by ste si vyskúšať rôzne spôsoby prípravy cesta na chlieb?

 

Lákajú vás recepty s náročnejším postupom prípravy, ale zdá sa Vám to príliš náročné?

 

Zaujíma Vás, ako pripraviť chlieb s pridaním pečenej zeleniny?

 

Chceli by ste spoznať rôzne typy kvasov?

Pozývam vás na môj online kurz, kde si všetko ukážeme krok za krokom.

ČO SOM SI PRE VÁS V KURZE PRIPRAVILA:

  • Preberieme tému rôznych druhov kvasu (ražný, pšeničný tekutý a tuhý LM "lievito madre"). Povieme si o každom type kvasu zvlášť. Ukážeme si, ako sa o nich starať, aby správne fungovali.
  • Detailne rozoberieme celý proces prípravy cesta na chlieb v dvoch verziách:
  • JEDNODUCHÝ POSTUP bez použitia stroja na hnietenie cesta. Tu si ukážeme, ako má vyzerať správne nakvasený rozkvas/štartér/kvas, do cesta pridáme varený zemiak a cesto budeme prekladať len ručne.
  • "PROFI" POSTUP, v ktorom si vysvetlíme a názorne ukážeme proces Autolýza, Fermentolýza, použitie menšieho podielu kvasu, do cesta na chlieb pridáme pyré z pečenej Hokkaidó tekvice (alebo inej zeleniny poďľa Vašej chuti - zeleninové pyré možno nahradiť aj kašou z vločiek, celozrnnej múky). Ukážeme si, ako správne vymiesiť cesto, laminácia, preklady v dóze a stočenie do ošatky.
  • Ukážeme si Tibetskú kefírovú hubu a povieme si o výrobe domáceho kefíru.
  • Formou živých vysielaní spoločne prejdeme celý proces prípravy každého receptu. Od kŕmenia kvasu až po pečenie.
  • Preberieme základné pojmy z pekárskeho slovníka.
  • Vysvetlíme si finálne kvasenie cesta v chlade.
  • Povieme si o rôznych spôsoboch pečenia chleba v domácich podmienkach. Ukážeme si pečenie chleba v bežnej rúre aj v remoske.
  • Môžete sa tešiť aj na bonusový recept - videonávod na prípravu Gaštanovej torty bez múky.
  • Do kurzu vždy vkladám teóriu a vlastnú prax, množstvo odskúšaných tipov a trikov, ktoré Vám uľahčia pečenie kváskového chleba.

KURZ JE JEDINEČNÝ PRIESTOR

  • Počas kurzu máte dostatok času pýtať sa na všetko, čo vás vrámci témy pečenia chleba trápi a zaujíma.
  • Počas celého kurzu budem Vašim podporovateľom a sprievodcom. Budem tu, aby som odpovedala na Vaše konkrétne otázky.
  • Online kurz Vám ponúkne dostatok času, aby ste piekli spolu so mnou alebo v čase, ktorý si sami zvolíte.
  • Všetky textové príspevky a videá zo živých vysielaní budú v skupine uložené a budú Vám tak k dispozícii počas celej doby trvania kurzu (10 dní), aby ste si ich mohli pozrieť a skúšať v čase, ktorý Vám vyhovuje.  
  • Pdf materiály z kurzu (jednotlivé recepty a teóriu) Vám budem posielať na email, aby ste si ich mohli vytlačiť, písať vlastné poznámky a postrehy.

AKO BUDE ONLINE KURZ PREBIEHAŤ?

  • Online kurz sa uskutoční vrámci uzatvorenej, súkromnej skupiny cez sociálnu sieť Facebook.
  • Kurz som rozdelila tak, aby ste sa postupne dozvedeli všetko potrebné pre domáce pečenie kváskového chleba: jednoduchý postup aj "profi" postup.
  • Všetky recepty a rôzne tipy k teoretickej časti kurzu posielam v Pdf formáte aj na email, aby ste si ich mohli vytlačiť a písať prípadné poznámky.
  • Celková dĺžka kurzu je 10 dní, budete mať dostatok času si všetko viackrát pozrieť, vyskúšať a pýtať sa. Po uplynutí doby kurzu, v prípade individuálnej potreby, bude možné kurz predĺžiť.
  • Všetky moje príspevky a videá zo živých vysielaní budú v skupine uložené, aby ste kurzom prechádzali podľa vlastného tempa.
  • V prípade, ak nebudete stíhať živé vysielanie (kvôli práci alebo iným povinnostiam) o nič neprídete, celý obsah nájdete uložený v skupine

PODMIENKY ÚČASTI V KURZE:

  • Facebook účet
  • aktívny kvas (ražný alebo pšeničný/ tekutý alebo tuhé LM)
  • vyplnený prihlasovací formulár
  • úhradené kurzovné 45eur/osoba
  • prihlasovanie do: pondelok 17.10.2022
  • Ak objednávate kurz ako dar, uveďte to prosím do poznámky v objednávkovom formulári.

*V prípade, že nemáte žiadny typ kvasu, napíšte mi email na kvaskulienka@gmail.com

Termín: 21.10. - 31.10.2022

HODNOTENIA ÚČASTNÍKOV KURZU

Kurz hodnotím na 1*. Krásne a podrobne rozpracovaný a vysvetlený, zrozumiteľný, veľmi náučný. Príjemným prekvapením bola rozsiahlost kurzu, všetko krasne vysvetlené, veľmi profesionálny prístup a neskutočne množstvo vedomosti, ktoré si nám ponúkla. Veľmi sa z tohoto kurzu teším.
Lucia
Hodnotím ho na výbornú! Kurz mi pomohol usporiadať si všetky doposiaľ získané teoretické vedomosti ohľadom pečenia z prírodného kvasu. Dopomohli k tomu vhodne zvolené receptúry, dostatok odborných a taktiež praktických skúseností a v neposlednom rade "ÚŽASNÁ PANI LEKTORKA". Lenka , bol to naozaj krásny zážitok sledovať s akým zápalom si nám všetkým odovzdala svoje dlhoročné skúsenosti. Veľmi pekne ďakujem.
Zuzana
Kurz bol super a nakoľko bol online, mohla som si videá zastaviť a pozrieť podla potreby. A na živý by sa mi asi nepodarilo ani dostať.
Zuzka
Ako vždy hodnotím veľmi vysokou známkou. Cením si Tvoje zanietenie a snahu dať účastníkom doslova všetko, čo vieš.
Kami
Veľmi kladne, dôkladná práca a veľmi dobre a podrobne vysvetlená teória a ukážková prax. Našla som v tomto kurze aj to, čo som napr. ešte nerobila, a naozaj sa zišla aj tá prax z tohoto kurzu.. z mojej strany je super.
Eva
neskutočne vysoká úroveň podaných info a aj množstvo kvalitných info.
Evka
Lenka, každý tvoj kurz je jedinečný a vždy na vysokej úrovni. Obdivujem tvoju prácu, pôsobíš veľmi príjemne a tvoj hlas a prejav, každého upúta a dokáže ťa dlhé hodiny počúvať, pretože hovoríš o kváskovaní, ktoré ťa baví a posúva. Máš všetko premyslené a všetko na seba naväzuje .
Janka

Instagram

Kváskulienka

E-mail

kvaskulienka@gmail.com

Facebook

Kváskulienka