"Daruj človeku chlieb a nasýtiš ho na jeden deň. Nauč ho upiecť chlieb a nasýtiš ho na celý život!"
ONLINE KURZ
KVÁSKOVÝ CHLIEB PRE VŠETKÝCH
Spôsobov, ako upiecť dobrý kváskový chlieb je veľa.
V tomto kurze si ukážeme dva spôsoby prípravy cesta na chlieb. Jeden jednoduchý bez potreby hnietacieho stroja. Druhý s využitím procesov ako je Autolýza, Fermentolýza či pridávanie zeleninového pyré.
Tento kurz je vhodný pre každého - pre začiatočníkov, ktorí si chcú osvojiť dobré základy a tích, ktorí sa chcú zdokonaliť v pečení chleba a naučiť sa opäť niečo nové.
Termín: 10.11. - 28.11.2022
Cena kurzu: 45eur
Pozývam vás na môj online kurz, kde si všetko ukážeme krok za krokom.
ČO SOM SI PRE VÁS V KURZE PRIPRAVILA:
- Preberieme tému rôznych druhov kvasu (ražný, pšeničný tekutý a tuhý LM "lievito madre"). Povieme si o každom type kvasu zvlášť. Ukážeme si, ako sa o nich starať, aby správne fungovali.
- Detailne rozoberieme celý proces prípravy cesta na chlieb v dvoch verziách:
- JEDNODUCHÝ POSTUP bez použitia stroja na hnietenie cesta. Tu si ukážeme, ako má vyzerať správne nakvasený rozkvas/štartér/kvas, do cesta pridáme varený zemiak, kefír a cesto budeme prekladať len ručne.
- "PROFI" POSTUP, v ktorom si vysvetlíme a názorne ukážeme proces Autolýza, Fermentolýza, použitie menšieho podielu kvasu, do cesta na chlieb pridáme pyré z pečenej Hokkaidó tekvice (alebo inej zeleniny poďľa Vašej chuti - zeleninové pyré možno nahradiť aj kašou z vločiek, celozrnnej múky). Ukážeme si, ako správne vymiesiť cesto, laminácia, preklady v dóze a stočenie do ošatky.
- Ukážeme si Tibetskú kefírovú hubu a povieme si o výrobe domáceho kefíru.
- Formou živých vysielaní spoločne prejdeme celý proces prípravy každého receptu. Od kŕmenia kvasu až po pečenie.
- Preberieme základné pojmy z pekárskeho slovníka.
- Vysvetlíme si finálne kvasenie cesta v chlade.
- Povieme si o rôznych spôsoboch pečenia chleba v domácich podmienkach. Ukážeme si pečenie chleba v bežnej rúre aj v remoske.
- Môžete sa tešiť aj na bonusový recept - videonávod na prípravu Gaštanovej torty bez múky.
- Do kurzu vždy vkladám teóriu a vlastnú prax, množstvo odskúšaných tipov a trikov, ktoré Vám uľahčia pečenie kváskového chleba.
KURZ JE JEDINEČNÝ PRIESTOR
- Počas kurzu máte dostatok času pýtať sa na všetko, čo vás vrámci témy pečenia chleba trápi a zaujíma.
- Počas celého kurzu budem Vašim podporovateľom a sprievodcom. Budem tu, aby som odpovedala na Vaše konkrétne otázky.
- Online kurz Vám ponúkne dostatok času, aby ste piekli spolu so mnou alebo v čase, ktorý si sami zvolíte.
- Všetky textové príspevky a videá zo živých vysielaní budú v skupine uložené a budú Vám tak k dispozícii počas celej doby trvania kurzu (10 dní), aby ste si ich mohli pozrieť a skúšať v čase, ktorý Vám vyhovuje.
- Pdf materiály z kurzu (jednotlivé recepty a teóriu) Vám budem posielať na email, aby ste si ich mohli vytlačiť, písať vlastné poznámky a postrehy.
AKO BUDE ONLINE KURZ PREBIEHAŤ?
- Online kurz sa uskutoční vrámci uzatvorenej, súkromnej skupiny cez sociálnu sieť Facebook.
- Kurz som rozdelila tak, aby ste sa postupne dozvedeli všetko potrebné pre domáce pečenie kváskového chleba: jednoduchý postup aj "profi" postup.
- Všetky recepty a rôzne tipy k teoretickej časti kurzu posielam v Pdf formáte aj na email, aby ste si ich mohli vytlačiť a písať prípadné poznámky.
- Celková dĺžka kurzu je 18 dní, budete mať dostatok času si všetko viackrát pozrieť, vyskúšať a pýtať sa. Po uplynutí doby kurzu, v prípade individuálnej potreby, bude možné kurz predĺžiť.
- Všetky moje príspevky a videá zo živých vysielaní budú v skupine uložené, aby ste kurzom prechádzali podľa vlastného tempa.
- V prípade, ak nebudete stíhať živé vysielanie (kvôli práci alebo iným povinnostiam) o nič neprídete, celý obsah nájdete uložený v skupine
PODMIENKY ÚČASTI V KURZE:
- Facebook účet
- aktívny kvas (ražný alebo pšeničný/ tekutý alebo tuhé LM)
- vyplnený prihlasovací formulár
- úhradené kurzovné 45eur/osoba
- prihlasovanie do: nedeľa 06.11.2022
- Ak objednávate kurz ako dar, uveďte to prosím do poznámky v objednávkovom formulári.
*V prípade, že nemáte žiadny typ kvasu, napíšte mi email na kvaskulienka@gmail.com
Termín: 10.11. - 28.11.2022
HODNOTENIA ÚČASTNÍKOV KURZU