ONLINE KURZ

KVÁSKOVÝ CHLIEB PRE POKROČILÝCH

"Daruj človeku chlieb a nasýtiš ho na jeden deň. Nauč ho upiecť chlieb a nasýtiš ho na celý život!"

Nový termín v príprave!

Cena kurzu: 45eur

Lákajú vás recepty na hydratovanejší chlieb, ale zdá sa vám to príliš náročné?

 

Zaujíma vás, ako pracovať s celozrnnou múkou napríklad formou kaše?

 

Chceli by ste spoznať rôzne typy kvasov?

Pozývam vás do pokročilého online kurzu, kde si všetko ukážeme krok za krokom.

ČO SOM SI PRE VÁS V KURZE PRIPRAVILA:

  • Preberieme tému rôznych druhov kvasu (ražný, pšeničný tekutý a tuhý LM "lievito madre"). Ukážeme si, ako sa o nich starať, aby správne fungovali. Každý typ kvasu použijeme v jednotlivých receptoch.
  • Detailne rozoberieme celý proces prípravy hydratovanejšieho cesta na chlieb v dvoch verziách - pšeničný s celozrnnou kašou a fialový chlieb s pyré z fialovej mrkvy (mrkvu budete môcť nahradiť aj inou zeleninou).
  • Formou živých vysielaní spoločne prejdeme celý proces prípravy každého receptu. Od kŕmenia kvasu až po pečenie.
  • Vysvetlíme si a názorne ukážeme jednotlivé fázy prípravy cesta: použitie väčšieho podielu celozrnnej múky, autolýza, fermentolýza, miesenie v stroji s hákom, laminácia cesta, použitie kaše (Tangzhong), preklady počas prvej fázy kvasenia, pridávanie semienok, použitie zeleninového pyré ...
  • Preberieme základné pojmy z pekárskeho slovníka.
  • Vysvetlíme si finálne kvasenie cesta v chlade.
  • Povieme si o rôznych spôsoboch pečenia chleba v domácich podmienkach. Ukážeme si pečenie chleba v bežnej rúre aj v remoske.
  • Môžete sa tešiť aj na bonusový recept - Fit rožky s kopou semienok.
  • Do kurzu vkladám teóriu a vlastnú prax, množstvo odskúšaných tipov a trikov, ktoré vám uľahčia pečenie kváskového chleba.

KURZ JE JEDINEČNÝ PRIESTOR

  • Počas kurzu máte dostatok času pýtať sa na všetko, čo vás vrámci témy pečenia chleba trápi a zaujíma.
  • Počas celého kurzu budem Vašim podporovateľom a sprievodcom. Budem tu, aby som odpovedala na Vaše konkrétne otázky.
  • Online kurz Vám ponúkne dostatok času, aby ste piekli spolu so mnou alebo v čase, ktorý si sami zvolíte.
  • Všetky textové príspevky a videá zo živých vysielaní budú uložené a budú Vám tak k dispozícii počas celej doby trvania kurzu (10 dní), aby ste si ich mohli pozrieť a skúšať v čase, ktorý Vám vyhovuje.  
  • Pdf materiály z kurzu (jednotlivé recepty a teóriu) Vám budem posielať na email, aby ste si ich mohli vytlačiť, písať vlastné poznámky a postrehy.

AKO BUDE ONLINE KURZ PREBIEHAŤ?

  • Online kurz sa uskutoční vrámci uzatvorenej, súkromnej skupiny cez sociálnu sieť Facebook.
  • Kurz som rozdelila tak, aby ste sa postupne dozvedeli všetko potrebné pre domáce pečenie hydratovanejšieho kváskového chleba.
  • Všetky recepty a rôzne tipy k teoretickej časti kurzu posielam v Pdf formáte aj na email, aby ste si ich mohli vytlačiť a písať prípadné poznámky.
  • Celková dĺžka kurzu je 10 dní, budete mať dostatok času si všetko viackrát pozrieť, vyskúšať a pýtať sa.
  • Všetky moje príspevky a videá zo živých vysielaní budú v skupine uložené, aby ste kurzom prechádzali podľa vlastného tempa.
  • V prípade, ak nebudete stíhať živé vysielanie (kvôli práci alebo iným povinnostiam) o nič neprídete, celý obsah nájdete uložený v skupine

PODMIENKY ÚČASTI V KURZE:

  • Facebook účet
  • aktívny kvas (ražný alebo pšeničný/ tekutý alebo tuhé LM)
  • vyplnený prihlasovací formulár
  • úhradené kurzovné 45eur/osoba
  • prihlasovanie do: 

Nový termín v príprave!

HODNOTENIA ÚČASTNÍKOV KURZU

Kurz hodnotím na 1*. Krásne a podrobne rozpracovaný a vysvetlený, zrozumiteľný, veľmi náučný. Príjemným prekvapením bola rozsiahlost kurzu, všetko krasne vysvetlené, veľmi profesionálny prístup a neskutočne množstvo vedomosti, ktoré si nám ponúkla. Veľmi sa z tohoto kurzu teším.
Lucia
Hodnotím ho na výbornú! Kurz mi pomohol usporiadať si všetky doposiaľ získané teoretické vedomosti ohľadom pečenia z prírodného kvasu. Dopomohli k tomu vhodne zvolené receptúry, dostatok odborných a taktiež praktických skúseností a v neposlednom rade "ÚŽASNÁ PANI LEKTORKA". Lenka , bol to naozaj krásny zážitok sledovať s akým zápalom si nám všetkým odovzdala svoje dlhoročné skúsenosti. Veľmi pekne ďakujem.
Zuzana
Kurz bol super a nakoľko bol online, mohla som si videá zastaviť a pozrieť podla potreby. A na živý by sa mi asi nepodarilo ani dostať.
Zuzka
Ako vždy hodnotím veľmi vysokou známkou. Cením si Tvoje zanietenie a snahu dať účastníkom doslova všetko, čo vieš.
Kami
Veľmi kladne, dôkladná práca a veľmi dobre a podrobne vysvetlená teória a ukážková prax. Našla som v tomto kurze aj to, čo som napr. ešte nerobila, a naozaj sa zišla aj tá prax z tohoto kurzu.. z mojej strany je super.
Eva
neskutočne vysoká úroveň podaných info a aj množstvo kvalitných info.
Evka
Lenka, každý tvoj kurz je jedinečný a vždy na vysokej úrovni. Obdivujem tvoju prácu, pôsobíš veľmi príjemne a tvoj hlas a prejav, každého upúta a dokáže ťa dlhé hodiny počúvať, pretože hovoríš o kváskovaní, ktoré ťa baví a posúva. Máš všetko premyslené a všetko na seba naväzuje .
Janka

Instagram

Kváskulienka

E-mail

kvaskulienka@gmail.com

Facebook

Kváskulienka