ONLINE KURZ
KVÁSKOVÝ CHLIEB PRE POKROČILÝCH
"Daruj človeku chlieb a nasýtiš ho na jeden deň. Nauč ho upiecť chlieb a nasýtiš ho na celý život!"
Nový termín v príprave!
Cena kurzu: 45eur
Lákajú vás recepty na hydratovanejší chlieb, ale zdá sa vám to príliš náročné?
Zaujíma vás, ako pracovať s celozrnnou múkou napríklad formou kaše?
Chceli by ste spoznať rôzne typy kvasov?
Pozývam vás do pokročilého online kurzu, kde si všetko ukážeme krok za krokom.
ČO SOM SI PRE VÁS V KURZE PRIPRAVILA:
- Preberieme tému rôznych druhov kvasu (ražný, pšeničný tekutý a tuhý LM "lievito madre"). Ukážeme si, ako sa o nich starať, aby správne fungovali. Každý typ kvasu použijeme v jednotlivých receptoch.
- Detailne rozoberieme celý proces prípravy hydratovanejšieho cesta na chlieb v dvoch verziách - pšeničný s celozrnnou kašou a fialový chlieb s pyré z fialovej mrkvy (mrkvu budete môcť nahradiť aj inou zeleninou).
- Formou živých vysielaní spoločne prejdeme celý proces prípravy každého receptu. Od kŕmenia kvasu až po pečenie.
- Vysvetlíme si a názorne ukážeme jednotlivé fázy prípravy cesta: použitie väčšieho podielu celozrnnej múky, autolýza, fermentolýza, miesenie v stroji s hákom, laminácia cesta, použitie kaše (Tangzhong), preklady počas prvej fázy kvasenia, pridávanie semienok, použitie zeleninového pyré ...
- Preberieme základné pojmy z pekárskeho slovníka.
- Vysvetlíme si finálne kvasenie cesta v chlade.
- Povieme si o rôznych spôsoboch pečenia chleba v domácich podmienkach. Ukážeme si pečenie chleba v bežnej rúre aj v remoske.
- Môžete sa tešiť aj na bonusový recept - Fit rožky s kopou semienok.
- Do kurzu vkladám teóriu a vlastnú prax, množstvo odskúšaných tipov a trikov, ktoré vám uľahčia pečenie kváskového chleba.
KURZ JE JEDINEČNÝ PRIESTOR
- Počas kurzu máte dostatok času pýtať sa na všetko, čo vás vrámci témy pečenia chleba trápi a zaujíma.
- Počas celého kurzu budem Vašim podporovateľom a sprievodcom. Budem tu, aby som odpovedala na Vaše konkrétne otázky.
- Online kurz Vám ponúkne dostatok času, aby ste piekli spolu so mnou alebo v čase, ktorý si sami zvolíte.
- Všetky textové príspevky a videá zo živých vysielaní budú uložené a budú Vám tak k dispozícii počas celej doby trvania kurzu (10 dní), aby ste si ich mohli pozrieť a skúšať v čase, ktorý Vám vyhovuje.
- Pdf materiály z kurzu (jednotlivé recepty a teóriu) Vám budem posielať na email, aby ste si ich mohli vytlačiť, písať vlastné poznámky a postrehy.
AKO BUDE ONLINE KURZ PREBIEHAŤ?
- Online kurz sa uskutoční vrámci uzatvorenej, súkromnej skupiny cez sociálnu sieť Facebook.
- Kurz som rozdelila tak, aby ste sa postupne dozvedeli všetko potrebné pre domáce pečenie hydratovanejšieho kváskového chleba.
- Všetky recepty a rôzne tipy k teoretickej časti kurzu posielam v Pdf formáte aj na email, aby ste si ich mohli vytlačiť a písať prípadné poznámky.
- Celková dĺžka kurzu je 10 dní, budete mať dostatok času si všetko viackrát pozrieť, vyskúšať a pýtať sa.
- Všetky moje príspevky a videá zo živých vysielaní budú v skupine uložené, aby ste kurzom prechádzali podľa vlastného tempa.
- V prípade, ak nebudete stíhať živé vysielanie (kvôli práci alebo iným povinnostiam) o nič neprídete, celý obsah nájdete uložený v skupine
PODMIENKY ÚČASTI V KURZE:
- Facebook účet
- aktívny kvas (ražný alebo pšeničný/ tekutý alebo tuhé LM)
- vyplnený prihlasovací formulár
- úhradené kurzovné 45eur/osoba
- prihlasovanie do:
Nový termín v príprave!
HODNOTENIA ÚČASTNÍKOV KURZU